2024 03 19 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING

BESLUTNINGSREFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I

AB Marsvej

afholdt den 19.03.24 kl.19 i Fælleshuset

Formanden bød velkommen til den ordinære generalforsamling. 

Det konstateres, at generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Tilstede var 24 huse og 2 fuldmagter.

Dagsorden:

1) Valg af dirigent, referent og stemmetællere. 

Ole Rye Christensen blev valgt som dirigent og Bodil Mikkelsen som referent.

Stemmetællere blev Suzette Plambech Rasmussen og Susanne H. Steffensen

2) Bestyrelsens beretning

a) Formanden mindedes Keld Vejvad og Inger Kryger, som vi mistede i foråret. Æret være deres minde. Jonna og Poul Erik, som overtog hus 34 bydes velkommen.

b) Ved generalforsamlingen sidste år, fik bestyrelsen fuldmagt til at arbejde med at få erstattet vores gasfyr med varmepumper. Det lykkedes efter nogle forsøg at få tilskud fra staten til etableringen. 442.000 kr. 

Der blev lavet plan for opsætningen af varmepumperne med Christoffer, Gjessø VVS, som fortsat var billigst. Arbejdet er nu i fuld gang efter flere ændringer af planlægningen. Stort arbejde til Bjarne og Christian. Tak for det.

Økonomien er lidt usikker. Hvornår får vi tilskuddet? hvor mange udgifter kommer der til efterarbejde?  I samarbejde med vores revisor foreslår bestyrelsen en huslejestigning fra 1. maj. For de store huse 250 kr. og 225 for de små huse. Denne stigning fremgår af næste års budget. Det kan ikke udelukkes, at der vil blive behov for yderligere huslejestigning.

c) I oktober var der skybrud på Marsvej. Det gik ud over husene 26 og 28, hvor regnvandet samler sig. Kommunens kloaksystem er ikke gearet til så meget vand. De kalder det en 100-årshændelse, som de ikke kan sikre sig imod. Vi har fået gravet et rør ned fra vejkanten gennem haven i nr. 28 og ud til skrænten. Så kan det overskydende regnvand løbe ud på skrænten

d) Ny hjemmeside er lige gået i luften. Det er nu online booking af fælleshus og værelser. Ulla hus 2 og Anders hus 13 kan hjælpe.

e) Bestyrelsen har udarbejdet et materiale, som primært sendes til personer, som har ønsket at stå på vores venteliste. Der er en beskrivelse af arbejdet i foreningen og hvilke forventninger, vi gensidigt har til hinanden. Er udsendt til alle.

f) Vedligeholdelse af vores bygninger forsætter, i år med fokus på fugearbejde ved vinduer og døre. Det foreslås at vores vedligeholdelsesplan revideres i år.

g) Der har været høringsfase ang. plantebælte og ny skolesti ud for husene 22-28. Vi har sagt god for en ændring af lokalplanen, der bevirker, at der skal være et plantebælte ud for vores boliger og en sti bagved.

h) Ny affaldssortering omfattende tekstiler.

i) Tak til alle udvalg for en god arbejdsindsats.

Bestyrelsens beretning blev enstemmigt godkendt

3) Forelæggelse af årsrapport/budget. Foreningen havde i 2023 indtægter på 1.893.393 og udgifter på kr.296.815. Det giver et overskud på 343.204 efter finansielle poster. Bestyrelsen indstiller, at overskuddet 343.204 efter fradrag af betalte prioritetsafdrag 197.402 = kr. 145.802 overføres til egenkapital. Der er likvide beholdninger på 491.297 kr.

Der blev forespurgt til den tilsyneladende lille forskel på huslejestigning til de store og små huse. Udregningen er foretaget således, at husene stiger samme procentdel.

Årsrapport for 2023 samt budget for 2024 blev enstemmigt godkendt

Bestyrelsens forslag om brug af anskaffelsesprisen vedtaget

4) Vedtægtsændringer: Den foreslåede ændring blev vedtaget med 24 stemmer for og 0 imod. (se nærmere i indkaldelsen)

5) Venteliste: venteliste opstillet i alfabetisk rækkefølge fremlagt: der er på nuværende 11 tilmeldte til ventelisten

6) Valg til bestyrelsen:

A: Formand Poul Brøgger blev genvalgt

B: Bestyrelsesmedlem Mogens Hansen blev genvalgt

C: Bestyrelsesmedlem Ole Rye Christiansen blev genvalgt

D: Suppleant 1: Bjarne Tastesen blev genvalgt

E: Suppleant 2: Anna Lise Bækkegaard blev genvalgt

7) Valg af revisionsfirma: bestyrelsens forslag om Partner Revision vælges

8) Forslag fra beboerne: forslag om fælles klipning af hække ved de enkelte huse, blev ikke vedtaget. 24 stemte imod og 2 for forslaget. Det blev foreslået at lave en havedag mere, hvor man klipper hække for dem, der har svært ved at magte opgaven. Der blev i øvrigt henvist til, at der i vores husorden står, at de enkelte huse selv er ansvarlige for hækklipning, men at man er velkommen til at henvende sig til haveudvalget, hvis man har svært ved opgaven.

Det er ikke ensbetydende med, at man kan bestille en ”havemand” her, men at udvalget hjælper med en løsning.

9) Eventuelt: Nogle beboere mener, at den nuværende måde at værdifastsætte forbedringerne i vores huse på er i uoverensstemmelse med vores vedtægter. F.eks. fremhæves det, at hvis man lægger nyt gulv på i sit hus, bør udgiften afskrives efter ABF’s vejledning. Praksis har været, at gulvet hører til huset, og at man ved salg ikke kan kræve ekstra betaling for at have lagt nyt gulv på.

Bestyrelsen påtager sig at se nærmere på vores vedtægter og ABF`s retningslinjer i forhold til fremtidig måde at vurdere forbedringer på.

Til sidst takkede beboer i hus 28 for rigtig god hjælp i forbindelse med oversvømmelsen af hendes hus. Hun fejrede sin 18-års fødselsdag i foreningen.

Som dirigent:                                                                 Som referent:

Ole Rye Christensen                                                        Bodil Nygaard Mikkelsen

Som bestyrelse:

Poul Brøgger                                                                      Bodil Nygaard Mikkelsen

Mogens Hansen                                                                 Ole Rye Christensen

Ulla Vejvad

Skriv et svar

2024 03 19 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING

2024 04 08 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE NR 99