2023 11 08 Referat af bestyrelsesmøde nr. 94

AB Marsvej

Referat af bestyrelsesmøde nr. 94

Onsdag d.08.11.23 kl.10 i Fælleshuset

Dagsorden:

1: Godkendelse af sidste mødereferat: Godkendt

2: Siden sidst ved formanden: Når nye skrives på venteliste, vil de fremover få udleveret en pjece, som ABF har udarbejdet. Pjecen beskriver  rettigheder og forpligtelser i livet som andelshaver. Desuden vil nye på ventelisten få udleveret et spørgeskema, hvor de kan fortælle noget om deres forventninger til fællesskabet, og hvad de kan tilbyde fællesskabet. Oplæg til skema vil komme til næste bestyrelsesmøde.

Det besluttes at lave aftale med ” Christians anlæg” om snerydning i vinter.

3: Onlinebooking af sal og værelser-opfølgning: Det forventes, at ny hjemmeside og onlinebooking af sal og værelser vil være klar først i det nye år. Arbejdet er i fuld gang.

4: Status vedrørende ansøgning om tilskud til varmepumper: Der har været arbejdet hårdt for at få vores ansøgning om tilskud igennem. Bl.a. har der skullet ansøges for hvert hus for sig. Ved mødet var der endnu ikke kommet svar på ansøgningen, men senere på dagen kom svaret. Vi har fået de søgte tilskud til varmepumper.

5: A: Status vedrørende skader efter skybrud i hus 26 og 28: Pga. hurtig indsats fra flere beboere, er der ikke sket skader i hus 26. Derimod kunne vandet ikke stoppes i hus 28, og derfor er der lagt nye gulve i stue og køkken.

Kommunen har været kontaktet med henblik på, hvorvidt deres kloakker er tilstrækkelige. De betragter skybruddet som en 100-årig hændelse og dermed at kapaciteten normalt vil være ok.

Vores fælles forsikring dækker skaden, men vi har en stor selvrisiko på 11.000 kr. Bestyrelsen har besluttet at betale selvrisikoen, da vandskaden skyldes en udefrakommende begivenhed, som andelshaveren ikke har haft indflydelse på.

5: B: Fremtidig sikring mod skader efter skybrud: Det besluttes at grave et rør ned mellem hus 24 og 26. Vandet kan så ledes væk fra vejen og ned på skråningen ud mod stien. Udgiften vil være omkring 10.000 kr. (Bo ”Den hjælpende hånd” er kontaktet angående arbejdet).

6: Nyt fra udvalgene:

a: Festudvalg: Forbereder julefrokost til 25.november.

b: Fælleshusudvalg: Gulvet bliver først behandlet i januar, når alle julearrangementer er færdige. Der er mange udlejninger omkring juletid, så alle har ikke kunnet få deres ønsker opfyldt.

c: Have udvalg: Intet nyt.

d: Teknisk udvalg: Der er efterhånden flere fyr, som skal have skiftet ventiler. De indkøbes og skiftes af teknisk udvalg. En lampe i et værelse i fælleshuset er udskiftet.

e: Økonomi og lån: Som sædvanlig, ser det godt ud. Vi genplacerer de 1,5 mil kr. de næste 6 måneder til en rente på 3%.

f: Salg af andele: Ingen andele til salg.    

7: Forslag fra beboerne:

Drøftelse af gæsteparkering: Det henstilles, at der ikke parkeres på vejen. P-pladsen kan eventuelt benyttes. Pladsen foran fælleshuset er fortrinsvis til gæster til de 2 værelser.  Større skilt opsættes med henvisning til gæsteparkeringen.

Oplæg vedrørende støjgener i forbindelse med opsætning af varmepumper: En beboer har ønsket støjgener nærmere undersøgt. Desuden ønskes en anden placering af varmepumpen  end den, som udvalget har besluttet. Udvalget har sammen med fagfolkene besluttet, at varmepumperne skal placeres bag vores skure. Ansøgningen kan ikke imødekommes, da det ikke vurderes, at støj vil blive et problem. Der er valgt en meget støjsvag varmepumpe. Pumpen vil ikke køre ret meget om sommeren, hvor man sidder udendørs. Det er desuden nødvendigt, at pumperne bliver placeret ens af hensyn til prisen. Bestyrelsen vil afholde et fællesmøde angående projektet varmepumper.

8: Eventuelt:

9: Næste møde: 14. december kl.16

  • Ulla Vejvad

Skriv et svar

2023 11 08 Referat af bestyrelsesmøde nr. 94

2024 04 08 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE NR 99